joi, 4 octombrie 2012

Inregistrarea fiscala a PFA

Dupa eliberarea certificatului de inregistrare de catre Oficiul Registrului Comertului, in termen de 15 zile de la data inscrisa pe certificat, trebuie depusa la finante declaratia 220. Declaratia, impreuna cu instructiunile de completare, se gaseste la acest link
Declaratia 220 se completeaza in 2 exemplare, se semneaza si impreuna cu o copie dupa certificatul de inregistrare si o copie dupa cartea de identitate se depune la Administratia Finantelor Publice in localitatea in care persoana fizica a fost inregistrata.
Practic in aceasta declaratie se stabileste sistemul de impozitare (real sau norma de venit), forma de organizare (individual sau in asociere) si se mai inregistreaza o suma estimata ce urmeaza a fi realizata de PFA in decursul anului respectiv (anul inregistrarii). Pe baza acestei sume, persoanele fizice autorizate care opteaza pentru sistemul real, vor calcula si plati impozitul pe venit din activitati indendente catre Stat in cursul anului.
In toate informatiile disponibile din alte surse veti gasi mentionata declaratia 070, ca ar trebui depusa impreuna cu declaratia 220. Pentru persoanele fizice autorizate care au obtinut certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului, aceasta declaratie de inregistrare fiscala, 070, nu mai este necesara, deoarece inregistrarea se face automat pe baza informatiilor transmise de catre Registrul Comertului catre Administratia Finantelor.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu