marți, 28 februarie 2012

Contabilii nu mai sustin COTA UNICA de impozitare

Un sondaj de opinie realizat de liderul informatiei pentru contabili, www.contzilla.ro, releva faptul ca sustinerea publica a sistemului cotei unice de impozitare a scazut sub 50% in randul contabililor.
Astfel, in cadrul sondajului, realizat in perioada 8 – 22 februarie, prin intermediul site-ului, doar 47% dintre contabili au raspuns AFIRMATIV la intrebarea ‘Sunteti de acord cu sistemul cotei unice de impozitare?’. In aceasi timp, 49% dintre participantii la sondaj s-au aratat in favoarea impozitarii progresive, pe transe de venituri. 3% dintre respondenti cred ca sistemul cotei unice este bun doar in cazul impozitarii companiilor, iar 1% considera ca sistemul este bun doar in cazul veniturilor persoanelor fizice.
Reamintim ca sistemul cotei unice a fost introdus in Romania in anul 2005 si a fost considerat a fi un progres fiscal major mai ales de investitorii straini. Acest sistem, favorizeaza angajatii cu salarii mari si foarte mari, care altfel, ar fi impozitati mai mult.
In total, in cadrul sondajului realizat de www.contzilla.ro, au raspuns 135 de contabili, dintre care 52% sunt impotriva sistemului cotei unice de impozitare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu