vineri, 10 februarie 2012

Modificari cu privire la domiciliul fiscal

In Monitorul Oficial nr. 71 din 30 ianuarie 2012, s-a publicat OG nr. 2/2012 prin care se aduc modificări şi completări Codului de Procedură Fiscală. In ce priveste domiciliul fiscal:
  • S-a introdus obligativitatea înregistrării la organul fiscal a domiciliului fiscal în toate cazurile în care acesta este diferit de domiciliul sau de sediul social prin depunerea unei cereri de modificare a domiciliului fiscal şi a actelor doveditoare.
Termenul de soluţionare a cererii este de 15 zile lucrătoare de la data depunerii acesteia la organul fiscal competent.
Organul fiscal va emite din oficiu decizie de modificare a domiciliului fiscal ori de câte ori constată că domiciliul fiscal este diferit de domiciliul sau sediul social iar contribuabilul nu a depus cerere de modificare a domiciliului fiscal. Data schimbării domiciliului fiscal va fi data comunicării deciziei de verificare a domiciliului fiscal.
  • A fost abrogată prevederea potrivit căreia modificarea din oficiu a domiciliului fiscal ori de câte ori se constată că aceasta nu corespunde stării de fapt reale să se facă prin decizie emisă de organul fiscal competent, după ascultarea prealabilă a contribuabilului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu