marți, 28 februarie 2012

Proiect de liberalizare a tarifelor notarilor

Guvernul a adoptat, în şedinţa din 21.02.2012, un memorandum cu tema: proiectul pilot privind onorariile percepute de notari, a declarat ministrul Justiţiei.
Proiectul vizează liberalizarea tarifelor notarilor publici, dar şi crearea unei competiţii mai puternice între cabinetele notariale. Proiectul îşi propune să identifice o serie de lucrări şi acte notariale pentru care să nu mai fie perceput un onorariu minim stabilit de Ministrul Justiţiei la propunerea notarilor , ci să se aplice tarife stabilite pe baza unor referinţe. Ministerul Justiţiei va elabora un proiect de lege în acest sens, dacă semnalele pe care le va avea în urma testării pieţei vor fi pozitive.
Ministrul Justiţiei a mai precizat că eliminarea onorariului minim ar putea fi aplicată pentru toate categoriile de servicii oferite de cabinetele notariale şi înlocuirea lor cu preţul de referinţă, dacă acest proiect pilot se va dovedi a fi de succes.
Proiectul se desfăşoară pe perioada unui an calendaristic şi este derulat împreună cu Consiliul Concurenţei şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu