miercuri, 21 martie 2012

Declaratia 200 se depune online

ANAF atrage atentia contribuabililor cu privire la faptul ca pentru declaratia 200, incepand cu raportarile pentru anul 2011, se schimba atat softul de raportare (numai PDF cu XML atasat,) cat si modalitatea de depunere.
 
Pentru a imbunatatii serviciul depunere a declaratiilor fiscale prin metode electronice, de la distanta si pentru a preveni blocajele in perioadele de varf, de la 15 martie 2012, pentru perioadele de raportare incepand cu anul 2011, declaratia 200 se va putea depune prin Internet doar pe pagina de upload creata initial pentru declaratia 112, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro folosind un certificat digital calificat.
 
Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, completeaza D200 inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de formular, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.
 
Declaratia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.
 
Pentru perioadele de raportare anterioare anului 2011, declaratia 200 va putea fi depusa doar la ghiseu, pe suport hartie.
 
Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A si Soft J) pentru declaratia 200 va putea fi descarcata de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice " Persoane fizice - Descarcare formulare", unde se vor regasi si prevederile legale, precum si instructiuni / documentatie de ajutor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu