marți, 13 martie 2012

Masuri mai dure pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a decis sa inaspreasca masurile de verificare din cadrul directiilor de finante publice in ceea ce priveste veniturile obtinute de persoanele fizice.

Astfel, aceste decizii au fost luate ca urmare a faptului ca ANAF a constatat diferente intre veniturile declarate la Fisc de unele persoane fizice si cele care s-au constatat in urma aplicarii metodelor indirecte de control.

Prin umare, ANAF a infiintat structuri de verificari fiscale prin care sa fie identificate acele persoane care nu indeplinesc criteriile "pentru a fi verificate de catre structura specializata din aparatul central al ANAF", asa cum a declarat Sorin Blejnar, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Noile structuri vor functiona atat la nivelul Directiilor Generale al Finantelor Publice din Bucuresti, cat si in cadrul celor judetene. Aceste structuri nu presupun insa si angajarea unor noi persoane care sa indeplineasca noile sarcini, iar instruirea personalului se va face cu ajutorul expertilor din institutii cu obiect de activitate din domeniul comun precum FMI sau IRS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu