vineri, 14 septembrie 2012

Raportarea semestriala contabila la institutii bancare

In M.Of. 570/10.08.2012 a fost publicat Ordinul nr. 10 din 02.08.2012 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă semestrială aplicabil entităților ce intră în sfera de reglementare contabilă a Băncii Naționale a României .
• Prin acest ordin se aprobă Sistemul de raportare contabilă semestrială aplicabil entităților ce intră în sfera de reglementare contabilă a Băncii Naționale a României
• Sistemul de raportare contabilă semestrială, aprobat prin acest ordin, se aplică entităților ce intră în sfera de reglementare contabilă a Băncii Naționale a României (denumite în continuare entități), respectiv:
a) instituțiilor de credit prevăzute la art. 3 lit. a)-e) din Ordinul Băncii Naționale a României nr. 27/2010 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară, aplicabile instituțiilor de credit, cu modificările și completările ulterioare; și
b) instituțiilor prevăzute la art. 2 lit. a)-d) și f) din Ordinul Băncii Naționale a României nr. 27/2011 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene.
• Administratorii, directorii financiar-contabili, contabilii-șefi și orice alte persoane care au obligația gestionării patrimoniului entităților răspund, potrivit legii, pentru însușirea și aplicarea corectă a acestor reglementări. De asemenea, aceste persoane răspund pentru adaptarea corespunzătoare a programelor informatice utilizate pentru prelucrarea datelor financiar-contabile, precum și pentru exactitatea și realitatea datelor care sunt prelucrate, respectiv înscrise în raportările contabile aprobate prin prezentul ordin.
• Ordinul se aplică începând cu raportarea contabilă de la 30 iunie 2012, al cărei termen de depunere este până la data de 16 august 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu