luni, 28 mai 2012

Marti 29 mai 2012 – termen pentru depunerea situatiilor financiare

Modalitati de depunere
Situaţiile financiare anuale pentru anul 2011 se depun:
• la sediile unităţilor fiscale teritoriale cu următoarele documente: formularul listat pentru unitatea fiscală, cu semnăturile aferente (prima pagina din bilanţ); un CD care conţine fişierul .pdf care are ataşat un fişier .xml cu formularul de bilanţ şi un fişier .zip arhivat. Fişierul cu extensia .zip va conţine documentele cerute de lege scanate alb-negru, lizibil şi cu o rezoluţie care să permită încadrarea în limita a 10 MB a fişierului .pdf la care este ataşat fişierul .zip (note explicative, raportul administratorului, declaraţia de conformitate, propunerea de repartizare a profitului, respectiv de acoperire a pierderii, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, după caz);
• online, pe baza certificatului digital pentru semnătură electronică, prin utilizarea portalului e-guvernare.ro. documentele depuse fiind similare cu cele prezentate mai sus (.xml, .zip).
Indiferent de modalitatea depunerii, contribuabilii au obligaţia să consulte recipisa privind starea situaţiilor financiare la adresa http://www.anaf.ro//StareD112/.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu