miercuri, 29 august 2012

Declaratia 104

Declaratia 104 se depune de catre contribuabilii organizaţi sub forma asocierilor fără personalitate juridică si se refera la distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor.
Cine are obligatia depunerii acestei declaratii ?
Declaraţia se depune de catre:
- asocierile cu sau fără personalitate juridică, constituite între contribuabilii persoane juridice străine şi persoane fizice nerezidente care desfăşoară activitate în România;
- asocierile fără personalitate juridică constituite între persoanele fizice rezidente şi persoane juridice române, pentru veniturile realizate atât în România, cât şi în străinătate.
Termenul depunere
Declaraţia se depune trimestrial, până la 25 iulie a.c. de către persoana responsabilă, desemnată potrivit legii (asociatul desemnat prin contract pentru îndeplinirea obligaţiilor ce îi revin fiecărui asociat), persoană juridică străină sau persoană fizică.
Formularul 104 se depune la unitatea în a cărei evidenţă fiscală este înregistrată asocierea, în format electronic, pe suport magnetic.
În cazul asocierilor pentru care, potrivit legii, nu există obligaţia înregistrării fiscale, declaraţia se depune la organul fiscal în a cărui evidenţă fiscală este înregistrată persoana desemnată, potrivit legii, pentru îndeplinirea obligaţiilor fiscale pentru fiecare asociat.
Formatul electronic va fi însoţit de formularul editat în două exemplare, semnat şi ştampilat, conform legii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu